Tel : +31 (0)345 - 47 66 11

Kwaaitaal Vloeren

Wij plaatsen speciale ondersteunende constructies voor kwaaitaal vloeren.

Kwaaitaalvoeren kunnen problemen opleveren door de corrosie van de wapening. VBC Betonreparaties plaatst speciale ondersteuningscontructies hiervoor.

Kwaaitaalvloeren zijn tussen 1965 en 1984 veelvuldig toegepast in de woningbouw en bouw van bedrijfspanden. Dat deze vloeren later problemen konden opleveren, was toen nog niet bekend. Inmiddels weten we beter. Is uw woning of bedrijfspand in deze periode gebouwd, dan is het wellicht verstandig uw vloer eens grondig te laten inspecteren.

Wat is een Kwaaitaalvloer?

Kwaaitaalvloeren zijn prefab betonnen systeemvloeren van de Firma Kwaaitaal Vormbeton B.V. Ze zijn tot 1983 vooral toegepast op de begane grondvloeren en in bedrijfspanden. Bijna onder al deze vloeren zit een kruipruimte. Een Kwaaitaalvloer is te herkennen aan een specifiek gewelfde onderkant. In de vloeren zitten stalen wapeningsstaven.

Waarom is een Kwaaitaalvloer een probleem?

Het probleem met Kwaaitaalvloeren is dat er chloride is toegevoegd om het beton sneller te laten uitharden. Zo was er meer productie mogelijk. In de loop van de tijd kan het chloride in het beton echter gaan werken met het staal uit de wapening. De combinatie van chloride en staal levert sterke roestvorming (corrosie) op. Hierdoor ‘zwelt’ de wapening en loopt de vloer (soms zware) schade op in de vorm van betonrot en verminderde draagkracht.


Aangetaste Kwaaitaalvoer
Kwaaitaalvloer met constructie

De oplossing.

Een van de oplossingen om uw Kwaaitaalvloer te repareren, is een ondersteunende constructie. Wij plaatsen onder de beschadigde elementen een nieuwe constructie die de begane grondvloer op zijn plaats houdt en voorkomt dat de Kwaaitaalvloer verzakt.

Twijfelt u of u een Kwaaitaalvloer hebt of wilt u weten of uw Kwaaitaalvloer ook schade heeft opgelopen? Neem dan contact met ons op voor een inspectieafspraak en een vrijblijvende offerte om het probleem op te lossen.


Kwaaitaal Vloer Inspectie

 

Omschrijving:

     

Prijs

Kosten voor kwaaitaal vloer inspectie inclusief rapportage a 2 compartimenten.

     

€ 275

Meerwerk

       

Droogpompen kruipruimte per uur (indien noodzakelijk).

     

€ 45

Bij 3 of meer compartimenten, meerprijs per compartiment.

     

€ 45

Ondergraving maken indien compartimenten onbereikbaar zijn.

     

€ 150

Kruipluik maken indien compartimenten onbereikbaar zijn.

     

€ 200

Overige werkzaamheden per uur.

     

€ 45Bovengenoemde prijzen zijn iclusief BTW.
Voor een deskundige inspectie kunt u contact met ons opnemen.

Inspectie Aanvraag