Tel : +31 (0)345 - 47 66 11

Gevel Isolatie

Door uw gevel te isoleren houdt u de warmte in huis, zo bespaart u ook op de energiekosten.

Door uw gevel goed te isoleren zorgt u niet alleen voor een besparing op uw energiekosten maar nog belangrijker, er ontstaat een gezond en evenwichtig leefklimaat.

VIC werkt met Thermosteen gevel isolatie. Thermosteen wordt in de Benelux ruim 15 jaar als gevelisolatie / afwerking toegepast. Thermosteen is een duurzaam gevelbekledingssysteem dat stenen en isolatie integreert in één systeem. De elementen bestaan uit een eerste klas merk dunne rondom gebakken keramische stenen van 17 mm dik, die met PUR isolatieschuim samen één geheel vormen. De keramische stenen worden tijdens het productieproces onderdeel van de totale plaat en dus niet gelijmd! Dit kwaliteitsproduct combineert maximale isolatie met de duurzame, authentieke en traditionele uitstraling van een "volle” stenen gevel.


Toepassing Thermosteen

Het Thermosteen systeem maakt een schone, probleemloze en betaalbare isolatie / afwerking mogelijk van nieuwbouw, renovatie en houtskeletbouw. Het systeem zorgt voor een duurzame bescherming tegen indringend vocht, is slagregendicht en geeft geen problemen met condensvorming. Een groot gedeelte van schade’s in de bouw ontstaat door indringend water en vocht.

Thermosteen

Voordelen Thermosteen:
 

  • Stenen en isolatie geïntegreerd in één systeem
  • 10 jaar productgarantie
  • Snelle, eenvoudige en schone montage
  • Weersonafhankelijk, het gehele jaar monteerbaar
  • Op bijna elke ondergrond aan te brengen
  • Zeer ruime keuze in kleuren
  • Energie besparing tot wel 50%
  • Duurzaam en onderhoudsarm
  • CFK vrij, milieuvriendelijk fabricage

Gezonder leefklimaat

Naast de besparing op energiekosten en de lange levensduur is er nog een belangrijk argument om Thermosteen toe te passen. Dit is niet in geld uit te drukken en daardoor des te belangrijker. Er ontstaat een gezond en evenwichtig leefklimaat.
De oppervlakte temperatuur aan de binnenzijde van de wand geldt als maatstaf voor de behaaglijkheid in de woonruimte. Een binnenwand temperatuur van minder dan 15°C bij een kamertemperatuur van 20°C zorgt voor een te koud en onbehaaglijk ruimte klimaat. Het meest ideale principe is het temperatuurverschil tussen de kamertemperatuur en de wand minder dan 3°C te laten bedragen

Zonder Thermosteen
Met Thermosteen

Kleuren uit de natuur

Rode, bonte, gele, bruine, witte steenkleuren. Naast de kleur bepaalt het oppervlak en de grootte het karakter en de uitstraling van de steen.

De grondstoffen voor de stenen die gebruikt worden bij de Thermosteen gevelisolatie worden gewonnen uit kleiputten waarna deze in een tunneloven als strips gebakken worden. Doordat de strips niet als plakjes gesneden worden van een volle traditionele baksteen, maar als steen in een dikte van 17 mm geproduceerd worden, behoudt de strip de eigenschappen van een volle keramische steen (Verblendklinker). Dit garandeert een zeer lage vochtopname, hoge kleurstabiliteit en een absolute vorstbestendigheid. Door de diverse vormen en maten zijn de strips visueel niet te onderscheiden van traditioneel metselwerk.


Vrijblijvende Offerte

Voor een deskundig advies kunt u contact met ons opnemen, zodat een van onze adviseurs u een bezoek kan brengen.

Offerte Aanvraag