Tel : +31 (0)345 - 47 66 11

Metselwerk Herstel

Wij kunnen schade aan het metselwerk van uw huis of pand vakkundig herstellen.

Wij hebben ruime ervaring met metselwerk, zowel in onderhoud, preventief onderhoud als in herstel, in woningen, gebouwen en monumenten. Overigens strekt deze ervaring zich ook uit tot andere bouwmaterialen zoals beton, natuursteen en aluminium.

Metselwerk kan om allerlei redenen te lijden hebben. Weer -en klimaatinvloeden zijn echter de belangrijkste oorzaak van chemische, fysische en biologische aantasting van het materiaal aan de oppervlakte van de gevel. De mate waarin dit gebeurt hangt af van de kwaliteit van het gevelmateriaal, de verwerking en de agressiviteit van het milieu waaraan de gevel blootstaat (zoals zure regen). In sommige gevallen is ook sprake van constructieve aantasting. Aantasting kan leiden tot doorslag van vocht,scheuren en tot een achteruitgang van het esthetische aanzicht van de gevel.


Wij bieden ondermeer oplossingen voor de volgende problemen:
  • Afgebrokkelde stenen steenrestauratie
  • Optrekkend vocht in metselwerk injecteren
  • Schade bogen en togen herstel boog- en toogconstructies
  • Scheuren in metselwerk injecteren
  • Scheuren in metselwerk kitten
  • Verminderde samenhang steenversteviging
  • Constructieherstel injecteren van metselwerk
  • Problemen met verankeringen herstellen en aanbrengen
  • Dilatatieproblemen dilataties herstellen en formeren

Renovatieankers

Tijdens de recente stormen zijn er weer van diverse gebouwen baksteengevels (deels) naar beneden gekomen. Uit het rapport ‘Constructieve veiligheid gevels en glazen overkappingen’ van de (toen nog) VROM-inspectie van enkele jaren geleden bleek al dat de duurzaamheid van de gebruikte spouwankers vaak niet voldoende zijn en ernstige gebreken vertonen. Als de spouwankers niet meer voldoen, kunnen Renovatie-ankers van VGC een uitkomst bieden.

Vooral gebouwen die zijn gerealiseerd in de periode 1945 – 1980 hebben volgens het onderzoek een verhoogd risico. Als de spouwankers niet meer voldoen, kunnen gevels in hun geheel of gedeeltelijk naar beneden komen. Om dit te voorkomen, kunnen Renovatie-ankers bijgeplaatst worden.

Scheurherstel

Voordat wij scheurherstel in een gevel uitvoeren, bepalen we eerst de oorzaak van de scheur. De scheur kan zijn veroorzaakt door een te kleine hoeveelheid spouwankers per m2, door aantasting van de gevel door weersinvloeden of een achterliggende uitzettend materiaal, zoals roestend ijzer.

Nadat we de oorzaak hebben weggenomen of gestabiliseerd, beginnen we met het scheurherstel. Dit doen we in 2 stappen:

Stap 1. Stabiliseren van de gevel en herstellen van de constructieve draagkracht
Stap 2. Repareren van het voegwerk en het metselwerk

Vrijblijvende Offerte

Voor een deskundig advies kunt u contact met ons opnemen, zodat een van onze adviseurs u een bezoek kan brengen.

Offerte Aanvraag