Tel : +31 (0)345 - 47 66 11

Gevelreiniging

De uitstraling van uw gevel bepaalt in grote mate de waarde van uw woning of bedrijfspand.

Als u gevel vervuild of beschadigd is, zal de waarde dalen. Vuil kan vocht vasthouden. Daardoor blijft de gevel nat waardoor de isolatie van het pand achteruit gaat. Het is dan ook belangrijk uw gevel door een specialist te laten reinigen.

Soorten vervuiling

Uw gevel kan vervuild zijn door verschillende oorzaken:

 • Vuil in de lucht (roet, rubber, ijzerdeeltjes)
 • Vervuiling door micro-organismen (algen, schimmels, mos)
 • Aanslag van bestanddelen uit bouwmaterialen (kalk en gips)
 • Zoutuitbloeiingen (salpeter)
 • Aanslag van ingedrongen componenten (dooi- en zeezout)
 • Afzetting van corrosieproducten (koperen bouwmaterialen of roest van ankers)

Voor bedrijven bieden wij een onderhoudsservice aan. Dit houdt in dat wij op afgesproken tijden de gevel van uw bedrijfspand met water onder hoge druk reinigen. Wij kunnen de gevel ook reinigen door te borstelen. Let op! Wij leveren deze service voor bedrijfspanden met voornamelijk kunstof en metalen gevelbedekking.


Hogedruk reinigen van uw muur of gevel

Bij hogedruk reinigen reinigen wij uw gevel met heet water en – indien nodig – een reinigingsmiddel. Wij brengen eerst het reinigingsmiddel aan en spuiten onder hoge druk uw gevel schoon. Het losgeweekte vuil loopt dan van uw gevel af.

Hogedrukreiniging is vooral geschikt als uw gevel vervuild is door niet al te sterk hechtende aanslag, zoals algen en opgespat vuil. Als uw gevel op een andere manier of ernstiger vervuild is, raden we hogedrukreiniging af. Wij kunnen dan niet garanderen dat uw gevel volledig schoon wordt. Als wij zien dat hogedrukreiniging een risico is, raden wij u aan de gevel te laten reinigen volgens het Torbo-systeem.


Stralen van uw muur of gevel

Als chemisch reinigen niet mogelijk is, omdat de gevel te erg vervuild is, kunt u kiezen voor stralen.

Bij stralen wordt gebruik gemaakt van lucht en water waaraan een korrelvormige stof is toegevoegd, zoals gemalen kalksteen, olivinezand of staalgrit. Dit stof werkt als schuurpapier en schuurt als het ware het vuil van de gevel.

VGC werkt volgens het milieu- en gevelvriendelijke Torbo-systeem. Als u dit systeem vergelijkt met andere straalsystemen, geeft het Torbo-systeem 60% minder afval en stof. Dit spaart niet alleen het milieu, maar levert ook minder overlast voor uzelf en uw omgeving. Met het Torbo-systeem kunnen we de hoeveelheid water, zand en druk precies instellen. Zo kunnen we elke willekeurige ondergrond reinigen zonder de gevel en het voegwerk onnodig te beschadigen.

Het Torbo-Systeem

De voordelen van het Torbo-systeem:

 • Milieuvriendelijk
 • Voldoet aan de gestelde milieu- en arbo-eisen
 • Zeer laag watergebruik
 • Weinig stof
 • Grofheid en straalkracht per gevel in te stellen
 • Geschikt voor iedere gevel en iedere soort vervuiling

 

Vrijblijvende Offerte

Voor een deskundig advies kunt u contact met ons opnemen, zodat een van onze adviseurs u een bezoek kan brengen.

Offerte Aanvraag