Tel : +31 (0)345 - 47 66 11

Beton Rot Reparatie

Wij behandelen en repareren de roestende bewapening in betonconstructies.

Betonrot is schade aan het beton die alleen voorkomt wanneer er metalen elementen, zoals wapeningsstaal, in het beton aanwezig zijn. VBC Betonreparaties kan u helpen om deze problemen op te lossen.

Het roesten van dit metaal zorgt er voor dat er een roest laag ontstaat rondom het metaal. Als het roest uitzet wordt er druk uitgeoefend op het beton, hierdoor zal uiteindelijk het beton barsten. Als betonrot eenmaal de wapening van het beton heeft aangetast, heeft dit schadelijke gevolgen voor het desbetreffende betonelement. Als er één betonelement is aangetast heeft dit gevolgen voor de gehele betonconstructie, de gehele constructie verzwakt namelijk al bij één zwakke schakel


Betonrot openwerken
Betonrot behandelen

Betonrot reparatie.

Om verdere aantasting van de constructie tegen te gaan is het van belang om betonrot snel te laten reparen. Bij de reparatie van betonrot worden eerst de slechte betondelen verwijderd. Ook wordt uiteraard het aanwezige roest verwijderd. Vervolgens wordt de wapening met een speciale primer behandeld om verdere roestvorming tegen te gaan en in de toekomst te voorkomen.

Als de wapening zodanig erg aangetast is dat reparatie geen nut heeft, wordt er een nieuwe wapening geplaatst. De reparatie wordt uitgevoerd met vezelgebonden reparatiemiddelen die samengesteld zijn op basis van cement. Als het te behandelen oppervlakte erg groot is, wordt er een hulpbekisting aangebracht.


Betonrot Inspectie

Voor een deskundige inspectie kunt u contact met ons opnemen.

Inspectie Aanvraag