Tel : +31 (0)345 - 47 66 11

Beton Reparatie

Bij betonschade kan de gehele constructie verzwakkenen en ziet het er niet fraai uit.

Ondanks dat beton een hoogwaardige kwaliteit en bestendigheid heeft, kan er altijd schade ontstaan. VBC Betonreparaties kan u helpen om deze problemen op te lossen.

Schade aan beton kan meerdere oorzaken hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vorstschade, roesten van de wapening, een te grote belasting en ontwerp- of uitvoeringsfouten. De schade die hierdoor aan het beton kan ontstaan heeft vaak grote gevolgen voor zowel de constructie als het wonen en werken in en rond de constructie.

Betonschade

Beschadiging van het beton kan behoorlijke gevolgen hebben voor de structuur van het gebouw. Als de structuur van uw huis of kantoorpand is aangetast, komt namelijk ook uw veiligheid in het geding. Daarnaast zien beschadigingen aan het beton er natuurlijk ook niet fraai uit.


Betonschade

Soorten betonschades:

  • Afgebrokkelde stukken beton
  • Scheuren in het beton
  • Zichtbare bewapening
  • Roodbruine, donkere vlekken
  • Roestplekken rondom de bewapening van het beton

Betonreparatie.

Schade aan het beton kan in verschillende vormen voorkomen. van grote betonschades tot kleine betonschades, er zijn daarom meerdere werkwijzen om deze problemen op te lossen. Er kunnen kleine beschadigingen aan het beton voorkomen, zoals scheuren, grindnesten en afgesprongen schollen beton. Deze beschadigingen zijn meestal handmatig te herstellen. Als er echt grote beschadigingen aan het beton zijn, zoals bijvoorbeeld scheuren, is het bijna altijd nodig om dit door middel van machines op te lossen.

Wij repareren het beschadigde beton door middel van injecteren en reparatie met behulp van spuitbeton. De kleine beschadigingen kunnen handmatig hersteld worden, er wordt in dit geval cement over de beschadiging gesmeerd. Bij de grotere beschadigingen worden er injectietechnieken gebruikt of wordt er gebruik gemaakt van spuitbeton. De materialen die vaak gebruikt worden lopen uiteen van epoxy gebonden mortels, tot PCC (Polymeer Gemodificeerde Cementmortel) en cementgebonden mortels. Deze materialen kunnen meestal in de juiste kleur worden aangebracht, zodat het aangezicht van het pand gehandhaafd blijft.


Vrijblijvende Offerte

Voor een deskundig advies kunt u contact met ons opnemen, zodat een van onze adviseurs u een bezoek kan brengen.

Offerte Aanvraag